Skip to content Skip to footer

Nga ferri në ferr

Ky projekt tregon historinë e të mbijetuarve shqiptarë nga kampi famëkeq i përqendrimit në Mauthausen në Austri, duke formësuar, regjistruar historitë e tyre personale dhe duke mbledhur dokumente nga arkivi shqiptar në lidhje me periudhën e nazizmit në Shqipëri.

Ekspozitat e ardhshme

Muzeu Historik Kombëtar, Tiranë

January 21, 2022-January 31, 2022
Ekspozitë me fakte, dokumente, foto, audio dhe video për historinë e të mbijetuarve shqiptarë të Mauthausenit. Një ekspozitë multimedia do tregojë historinë e shkurtër të nazizmit në Shqipëri

Muzeu i Durrësit

May 10, 2022-June 6, 2022
Ekspozita multimedia me faktet e gjetura në studimin e këtij projekti nga historiani Dorian Koci, do të zhvendoset në Durrës. Pse në Durrës?

Muzeu i Vlorës

June 16, 2022-July 14, 2022
Ekspozita me gjithë materialet e saj audio dhe video zhvendoset në Vlorë, në qytetin me më shumë njerëz të arrestuar nga gjermanet gjatë viteve 43-44.

Historitë/Intervistat

Historitë e 8 prej të mbijetuarve shqiptarë që u kthyen gjallë nga Mauthauseni…

Kontakt

    Best Choice for Creatives
    This Pop-up Is Included in the Theme
    Purchase Ozeum