Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Studimi mbi Mauthausen- D.Koci

Përmbajtja e studimit: Të internuarit shqiptarë vuajtën kryesisht në Kampin e Mauthausen-it.Sipas statistikave të memorialit të Kampit Mauthausen aty kanë vuajtur 161 persona nga Shqipëria ose me prejardhje shqiptare që u burgosën në Mauthuasen ose nënkampet, 112 prej tyre vdiqën ose u vranë, 42 prej tyre mbijetuan dhe 7 prej tyre u transferuan nga Mauthausen ose nënkampet në kampe të tjera përqendrimi. Katër shqiptarë janë dokumentuar online në “dhoma e emrave”, ku mund të gjenden fotografi të të burgosurve shqiptarë. Ata janë: Vangjel Shkurti ( 1884 – 1944), Xhemal Myhyrdari(1908 – 1945), Kozma Nushi(1909 – 1945), Xhevdet Doda(1906 – 1945).