Skip to content Skip to footer

Periudha e nazizmit në Shqipëri dhe në përgjithësi e luftës kundër pushtuesve gjermanë, është pak e njohur. Shqipëria është një vend ku nuk diskutohet shume per te kaluarën, ndaj shume periudha te historise kane mbetur te erreta.

E pame thirrjen per aplikime nga fondacioni EVZ Stiftung si nje mundesi per te mbledhur disa histori dhe per te rrefyer nje pjese te historise shqiptare nga viti 42-45, permes njerezve, te mbijetuarve dhe femijeve te tyre.

Shumica e shqiptareve te arrestuar nga nazistet atekohe, u derguan ne Mauthausen, jo shume ne kampet e tjera naziste. Vetem nga Vlora, Durresi e Tirana jane gjithsej rreth 400 shqiptare te cilet u nisen per ne kete kamp, sigurisht duke pershkuar nje rruge nga kampet ne Kosove, Beograd e deri sa mberriten ne Mauthausen. Nje pjese mbjetuan dhe u kthyen dhe kjo per shkak se te arrestuarit nga Shqiperia u derguan ne kamp thuajse nga fundi i luftes, kur gjermanet po pesonin humbje te medha.

Fale kujtimeve te ketyre shqiptareve ne mund te ndertojme nje histori per ta ndare me brezat e ardhshem.

Nje ekspozite multimedia, nje dokumentar dhe me pas disa ese me shkollat do te jene thelbi i ketij projekti per te kujtuar te kaluaren e shqiptareve, dhe per te percjelle te brezat nje histori qe nuk duhet te perseritet kurre.

5 Comments

 • 메이저사이트
  Posted January 16, 2023 2:39 am 0Likes

  One of the best posts I’ve seen lately, keep checking out this great work. I am glad to know that this topic is also covered on this website. thank you again 메이저사이트

 • 메이저놀이터
  Posted January 16, 2023 2:40 am 0Likes

  Nice comment! Nice to meet you. I live in a different country than you. But the greed for exploration of 메이저놀이터, a painful field, seems to be the same! I will come back whenever a new article is posted.

 • 먹튀검증
  Posted January 16, 2023 2:41 am 0Likes

  I was lucky enough to stumble upon this site while surfing the internet and found something very interesting there. I really enjoy reading it. I enjoyed it a lot. Thanks for sharing this wonderful information 먹튀검증

 • totoilmi.com
  Posted January 16, 2023 2:42 am 0Likes

  I always find and read your articles. I think you are really trying to share your knowledge and thoughts. I understand how hard it can be to write a blog post. I want to applaud your efforts. I’d love to see your article. I will bookmark it. Thank you. https://totoilmi.com/

 • baccarat online
  Posted March 16, 2023 8:21 am 0Likes

  I saw your article well. You seem to enjoy baccarat online for some reason. We can help you enjoy more fun. Welcome anytime 🙂

Leave a comment