Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nje muze për hebrejtë në Berat

Shqiptarët vuajten ne kampet gjermane ashtu si mjaft shtetas te tjere. Por ata do mbahen mend nga Lufta e Dyte Boterore per ndihmen e madhe qe u dhane Hebrejve gjate luftes. Shqiptaret strehuan ne shtepite e tyre disa qindra hebrenj dhe nuk i dorezuan. Edhe…

Lexo më tepër

Pse një projekt për Mathausen?

Periudha e nazizmit në Shqipëri dhe në përgjithësi e luftës kundër pushtuesve gjermanë, është pak e njohur. Shqipëria është një vend ku nuk diskutohet shume per te kaluarën, ndaj shume periudha te historise kane mbetur te erreta. E pame thirrjen per aplikime…

Lexo më tepër

Një vizitë në Mauthausen

Ndoshta nuk do e vizitoja kurrë një qytet të tillë për turizëm, apo për qejf. Udhëtimi nga Vjena ishte me shumë zigzage dhe mundime. Nuk kishte linjë treni direkte. Na u desh të ndërronim dy trena dhe pastaj morëm taksi. Natyra e e asaj zone…

Lexo më tepër