Skip to content Skip to footer

Një vizitë në Mauthausen

Ndoshta nuk do e vizitoja kurrë një qytet të tillë për turizëm, apo për qejf. Udhëtimi nga Vjena ishte me shumë zigzage dhe mundime. Nuk kishte linjë treni direkte. Na u desh të ndërronim dy trena dhe pastaj morëm taksi. Natyra e e asaj zone…

Read more

Pse një projekt për Mathausen?

Periudha e nazizmit në Shqipëri dhe në përgjithësi e luftës kundër pushtuesve gjermanë, është pak e njohur. Shqipëria është një vend ku nuk diskutohet shume per te kaluarën, ndaj shume periudha te historise kane mbetur te erreta. E pame thirrjen per aplikime…

Read more